Logo Voor Koekelare

Renovatie sporthal wordt 2de grootste investering in deze legislatuur

Historiek

De bestaande sporthalinfrastructuur werd gebouwd eind de jaren ’70. Nadien werd midden de jaren ’80 nog een aanbouw gerealiseerd met bijkomende kleedkamerinfrastructuur voor de voetbalterreinen. Aan het hoofdvolume werden door de jaren heen diverse aanpassingen gebeurd (o.a. dakrenovatie, nieuwe sportvloer, …). De aangebouwde lagere volumes (inkom, kleedkamers) zijn daarentegen zowel bouwfysisch als technisch verouderd.

Vandaar dat het gemeentebestuur een renovatie van sporthal 1 opgenomen heeft in de beleidsnota en het financieel meerjarenplan.

Schepen belooft inspraak van sportraad

In de sportraad van juni 2017 heeft de sportraad op eigen verzoek een advies uitgebracht en opgelijst wat hun concrete noden zijn. Deze nota zal als basis dienen voor de opmaak van het ontwerp van de nieuwe sporthal. De eerste vergadering met de architect staan al ingepland voor januari 2020.

Aangezien er 4 grote gebruikers zijn van de sporthal (basket, volleybal, badminton en minivoetbal) zal de sportraad een uitermate belangrijke taak hebben om het gemeentebestuur te adviseren. Schepen Jan Lievens: “Vanaf de start van de opmaak van het ontwerp tot aan de definitieve oplevering zal de sportraad telkenmale geconsulteerd worden. De nieuwe sporthal moet gedragen worden door alle sportclubs die er gebruik van maken, rekening houdende met de budgettaire beperkingen.”

Het zal een uitdaging zijn om de continuïteit van de werking van de sportclubs te garanderen tijdens dergelijk groot bouwproject.

Het gemeentebestuur heeft beslist om een budget van 1,75 miljoen euro te voorzien voor de renovatie van sporthal 1. De omgevingswerken zijn niet inbegrepen in dit budget en kunnen uitgevoerd worden door de gemeentelijke diensten. Daarmee is dit project de tweede grootste investering in deze legislatuur, na het wegenisproject Oostmeetstraat-Catstraat-Lekestraat.

Uitvoering is voorzien in de jaren 2022 en 2023.

Lees meer

Deel dit artikel