Logo Open vld - Koekelare

Nieuwe speeltoren op domein De Mote open voor de jeugd

De realisatie in park De Mote is één van de grotere projecten in de meerjarenplanning voor de lokale jeugd. De grote speeltorencombinatie op het gemeentelijk sportdomein is sedert jaar en dag een blikvanger in de wijde regio. De combinatie van een groot speelplein en het ruime terras van de cafetaria van de sporthal vormt bij mooi weer een succesformule voor onze gezinnen met kinderen. De firma Eibe uit Geel plaatste de nieuwe toren voor 143.547 euro. De werken zijn gestart op 15 maart, nauwelijks twee weken later was alles klaar - netjes met het oog op de paasvakantie.

“Het vorige speelplein dateerde van 1998 en was duidelijk aan vernieuwing toe", zegt jeugdschepen Jan Lievens (Open Vld). “Bij dit project hebben we de jongeren al in een vroeg stadium betrokken. Zo hebben we een bevraging gedaan bij de jongerenraad vooraleer we het lastenboek hebben samengesteld. Hierbij werd duidelijk dat de Koekelaarse jongeren een avontuurlijk speelplein wensten met veel klim-, klauter- en hangplezier. Verschillende voorstellen werden aan het vijfde en zesde leerjaar van alle alle Koekelaarse scholen voorgelegd. De leerlingen konden zelfs hun stem uitbrengen, het schepencollege volgde hun advies.”

De nieuwe speeltorencombinatie heeft vier torens waarvan de grootste 7 meter is. Er zijn vier glijbanen aanwezig, die onderling verbonden zijn via loop- en hangbruggen. Er werd ook een nieuwe kabelbaan, een carroussel en een stawip geplaatst. “Enkele toestellen werden in het gras geplaatst zodat ze makkelijker toegankelijk zijn voor minder mobiele kinderen”, aldus nog Jan Lievens.

Deel dit artikel