Logo Voor Koekelare

Frans Verhelst neemt afscheid van de politiek

Na 36 jaar in de politiek gaat Frans Verhelst met pensioen. In oktober was hij al geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen. In zijn lange politieke loopbaan was hij parlementslid, schepen van Openbare Werken, OCMW- en gemeenteraadslid.

Frans Verhelst (64) nam in 1981 bij de toenmalige PVV voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij was niet verkozen in de gemeenteraad, maar werd toch ondervoorzitter van de vzw Sporthal Koekelare. “Zes jaar later was het wel raak en werd ik schepen van Openbare Werken en Patrimonium. Tijdens die zes jaar heb ik toch wel enkele grote projecten gerealiseerd. Zo denk ik aan de restauratie van de brouwerij Christiaen, de heraanleg van de Oostmeetstraat, de laatste fase van de inrichting van het Fransmansmuseum, de realisatie van de Sala Thai en de aanleg van de eerste rotonde in Koekelare op het kruispunt van de Belhuttebaan-Ringlaan-Ichtegemstraat.”

Na die periode belandde Verhelst met zijn liberale fractie in de oppositie en dit gedurende 24 jaar. Het is pas vanaf komende maand dat de liberalen opnieuw een schepen leveren. “Maar in die voorbije jaren is er toch veel veranderd. Als schepen heb ik zelf de bekisting van de kuip op de rotonde uitgevoerd. De bouw van de Sala Thai is ook nog zo'n verhaal. Ik kroop als schepen op het dak om met de medewerkers van de gemeente de gekleurde en gelakte Thaise dakpannetjes aan te leggen. Dat is nu niet meer mogelijk. In die tijd was de afstand tussen de politici en de burgers veel kleiner. Je moest toen een volksmens zijn om veel stemmen te halen”, vervolgt Verhelst. “De combinatie van bouwondernemer en politicus heb ik al die jaren volgehouden door de steun van mijn vrouw.”

Klik hier om het artikel te lezen in Het Nieuwsblad.

Deel dit artikel